Katoliška mladina

Pogoji zasebnosti

Hvala za Vaš interes, da sodelujete v raziskavi Urada za mlade pri Slovenski škofovski konferenci o Veri mladih. Pri izvajanju raziskave sledimo sledečim načelom zasebnosti:

  • Informacije, ki jih pridobimo od vas, obravnavamo kot zaupne.
  • Vse informacije, ki nam jih zaupate, so uporabljene izključno za namene raziskave.
  • Spoštovali bomo tako vašo odločitev za sodelovanje v raziskavi, odgovarjanje na vprašanja ter tudi prekinitev Vašega sodelovanja.

Podatki, ki jih zbiramo

Informacije, ki jih zbiramo skozi vprašalnik, so predvsem podatki o anketirancu, t.j. podatki socio-demografskem položaju, kot so starost, kraj bivanja, spol, izobrazba in njegovih pogledih na vero.

Medtem ko izpolnjujete vprašalnik, orodje za anketiranje Survey monkey zbira nekatere podatke za analizo. Gre za podatke, ki so enake vrste kot tisti, ki jih Vaš brskalnik pošilja med brskanjem po spletnih straneh, t.j.:

  • IP naslov računalnika.

Podatke zbiramo s pomočjo orodja za anketiranje survey monkey. Upravljalec zbranih podatkov je Katoliška mladina, Jurčičev trg 2, 1000 Ljubljana.

Zaupnost Vaših odgovorov na vprašalnik in kontaktni podatki
Vsi odgovori, ki jih podate, in podatki, ki nam jih zaupate, so obravnavani kot zaupni. Vaši odgovori ali zbrani podatki znotraj raziskave so združeni skupaj s podatki o drugih udeležencih raziskave in posredovani v vzorčenje v tako imenovani agregirani obliki, kar pomeni, da je odgovore nemogoče povezati s katerokoli določeno osebo.

Vsi podatki, ki so zbrani skozi raziskavo in ne dopuščajo identifikacije udeleženca, so lahko uporabljeni s strani naših partnerjev za druge raziskovalne namene v skladu z zakoni in standardi zaupnosti. Podatki, ki so nam na ta način zaupani, so skrbno varovani, njihov prenos pa je nadzorovan, kar preprečuje izgubo Vašega zaupanja.

Prostovoljno sodelovanje
Vaše sodelovanje v raziskavi je vseskozi popolnoma prostovoljno. To pomeni, da vprašalnika ni treba izpolniti, če ga ne želite.

Zaščita mladoletnih oseb
Mladoletni od 13 do 16 let so vključeni v raziskavo le s privoljenjem njihovih odraslih pravnih zastopnikov. Upoštevajoč posebnosti interneta pa ne moremo v vseh primerih zagotavljati, da je oseba, ki podaja privoljenje, dejansko pooblaščeni zastopnik.

Tehnologija piškotkov
V vseh raziskavah, ki jih izvaja Gemius, uporabljamo tehnologijo shranjevanja podatkov na računalnik internetnega uporabnika (piškotki in lokalna shramba). Za več informacij o vrstah, namenih, za katere so ustvarjeni, in načinih upravljanja s tovrstnimi podatki pojdite sem .

Varstvo osebnih podatkov
Do osebnih podatkov lahko dostopa le nekaj specifično usposobljenih in pooblaščenih sodelavcev, ki izvajajo raziskavo. Vsi so zavezani slediti pravilniku o varovanju osebnih podatkov pri Katoliški mladini, z dne 1. 4. 2019. Informacij ne uporabljamo za nobene druge namene.

Natančnost podatkov
Trudimo se, da bi zagotovili, da so zbrani podatki pravilni. Pri tem računamo tudi na Vašo pomoč pri zagotavljanju primernih podatkov, predvsem pa resničnem odgovarjanju na vprašanja vprašalnika.

Vaša pravica odstopa ali izbrisa podatkov
V kateremkoli koraku raziskave, ima vsak udeleženec pravico, da odstopi od sodelovanja.

Kako nas kontaktirati
V primeru, da imate dodatna vprašanja ali dvome glede načel politike zasebnosti ali težave v zvezi s samo raziskavo, nas kontaktirajte na elektronski naslov: um@skupnostmladih.si ali pokličite našo pisarno na: +386 51 303 815.