Katoliška mladina

Vrzi mrežo

Odrini na globoko in vrzi mrežo. Čeprav si utrujen, razočaran, zaskrbljen, jezen. Čeprav si bil celo noč na jezeru in nisi ujel niti ene ribe. Čeprav si že skoraj pospravil mreže in se že veseliš počitka. Čeprav ne veš, zakaj bi sploh še vztrajal. Čeprav je vztrajati pri odločitvi težje, kot si si predstavljal. Čeprav je toliko prijetnejših stvari, ki bi jih lahko počel. Čeprav te ljudje gledajo postrani. Čeprav se ti zdi, da si sam.

Odrini na globoko in na Njegovo besedo vrzi mrežo. Zaupaj Mu, da lahko zajameš polno mrežo. Zaupaj, da te On ne bi pošiljal na globoko, če ne bi tam imel načrta zate. Zaupaj, da ti bo dal moči, da boš vztrajal. Zaupaj, da ti bo poslal ljudi, ki te bodo podpirali. Zaupaj, da nisi sam.

Pusti, da te Bog preseneti z oblico darov, ko boš vztrajal. Ko bo mreža tako polna, da je ne boš mogel sam dvigniti, pokliči prijatelje s sosednjega čolna, da jih dvignete skupaj. Potem pusti, da te preseneti z novim vabilom. Pusti vse in hodi za Njim.

Ne boj se. Ne boj se, če te povabi na rob ali celo izven cone udobja. Ne boj se, če je Njegov načrt popolnoma drugačen, kot si si ga ti predstavljal.

Odrini na globoko. Odloči se.
Vrzi mrežo in vztrajaj, dokler ne bo polna.

Vabim te, da izkoristiš leto, ki je pred tabo, in 366-krat z zaupanjem vsakič znova vržeš mrežo.
Vabim te, da si za letošnje leto postaviš en cilj. Izberi si eno stvar, ki bi jo rad spremenil, naredil,
nadgradil ali izboljšal. Sprejmi odločitev in pri njej vztrajaj.