Katoliška mladina

PROSTOVOLJEC

Prostovoljci sooblikujete s svojimi darovi in časom, ki ga namenite pomemben del pri uspešni izvedbi projektov. Vsak prostovoljec ima s Katoliško mladino sklenjen prostovoljski dogovor, ki predvideva odnos med organizacijo in prostovoljcem. Po opravljenem prostovoljskem delu, mladi lahko prejmete potrdilo za opravljeno prostovoljsko delo.

Kot prostovoljec se nam lahko pridružiš pri:

Stična mladih

Voditelj ekipe, sovoditelj ali ustvarjalec v posamezni ekipi.

Kotizacije za sodelovanje in usposabljanja ni. Prijave so odprte od marca do aprila.

Želimo zavezo, da se glede na prevzeto odgovornost pri projektu udeležiš sestankov, vikendov, si odziven na telefonske klice, elektronsko pošto.

POTA

Član spremljevalne ekipe, voditelj skupine, član skupine namenjene v določeno deželo.

Priprava prostovoljcev zahteva določene stroške namestitev, prehrane, prevoza in programa zato vsak prostovoljec plača v začetku določen znesek kotizacije. Višina je določena glede na finančni načrt. Obdobje prijav je od oktobra do decembra. Termini usposabljanj, sestankov posredujemo ob prijavi.

Duhovne vaje za mlade

Voditelj, sovoditelj vikenda, animator, kitarist, športnik, tehnična pomoč.

Prijave so možne vse leto.

Taizé

Katoliška mladina vsako leto organizira romanje v Taizé pomaga pa tudi tistim, ki bi v Taizéju preživeli mesec ali več kot prostovoljci.

Če želiš svoj čas darovati za služenje mladim, ki se zbirajo s celega sveta, se lahko odločiš za prostovoljstvo v Taizeju. Tam lahko ostaneš od dveh tednov do celega leta. V primeru, da bi te to zanimalo in bi rad izvedel več, nas kontaktiraj na spodnji mail.

Evropsko srečanje mladih

Pripravljalna ekipa v skupini, ki sprejme slovenske romarje, ki poje v zboru idr.

Na Kani

Programer, oblikovalec, tehnična dela, priložnostne akcije, pisec člankov, snemalec, fotograf, montažer idr.

Lahko se nam pridružiš pri raznih praktičnih delih, urejanju spletne strani, notranjosti prostorov, pakiranju pošte na sedežu organizacije.