Katoliška mladina

ESM Ljubljana 2023

Evropsko srečanje mladih v Ljubljani je potekalo od 28. 12. 2023 do 1. 1. 2024. Udeležilo se ga je 5.000 mladih iz 48 različnih držav. Vse mlade so sprejeli domačini in jim izkazali gostoljubnost.

Hvala vsem, ki ste bili del srečanja.

ESM Talin 2024

Pri večerni molitvi na Evropskem srečanju mladih v Ljubljani je prior taizéjske skupnosti, br. Matthew, oznanil, da bo prihodnje Evropsko srečanje mladih potekalo v Talinu, Estoniji.

Srečanje se bo potekalo od 28. 12. 2024 do 1. 1. 2025 in bo priložnost, da se srečamo z mladimi z vse Evrope in v molitvi vstopimo v novo leto.

Informacije o prijavi in udeležbi na srečanju bodo objavljene septembra.

Prijava in cena

Cena organizacije prevoza znaša:
  • 130 € za dijake in študente 
  • 170 € za odrasle 

Prispevek za srečanje za mlade do 35. leta znaša 70 € ter 110 € za starejše. 

Organizator srečanja je podaljšal zbiranje prijav. Na ESM se lahko prijavite do 30. 11. 2022 (oz. do zapolnitve mest).

Kako poteka ESM?

Evropsko srečanje mladih (ESM) je dogodek, ki ga že več let pripravlja Taizéjska skupnost kot del Romanja zaupanja na Zemlji. Mladi zapustijo poznanost in sigurnost domačih držav in se podajo v neznano, ne da bi vedeli, kdo jih bo sprejel in pogostil. Jim bo gostoljubje izkazala babice, ki v svojem stanovanju že leta živi sama, bo to pastor, ki ima par praznih sob v župnišču ali mlada družina?

Prestolnica Estonije bo prvič gostila srečanje. Kristjani si kljub močni sekularizaciji prizadevajo, da bi bili živa priča evangelija. 

Pripravljalna skupina

Srečanja se lahko udeležiš tudi kot prostovoljec.

Pripravljalna skupina je namenjena vsem polnoletnim prostovoljcem, ki bi želeli pomagali pri organizaciji srečanja (sprejem, zbor, orkester). Posameznik, ki se prijavi v to skupino, je pripravljen sprejeti vsako delo, ki mu ga naroči organizator dogodka. Število mest je omejeno. Prijavite se lahko v spodnjem obrazcu za prijavo do zapolnitve mest.

Predviden odhod je 25. decembra okoli 23.30 ure iz Ljubljane.

Cena za pripravljalno skupino je enaka kot za ostale udeležence.