Katoliška mladina

Oratorij Budanje 2023

Tudi letos smo v drugem tednu julija organizirali poletni oratorij. Udeležilo se ga je čez 30 otrok, pripravljalo pa ga je 10 animatorjev.
 
Spoznali smo druščino škratov, čarodeja Gandalfa in hobita Bilba, ki so stopili na pot iskanja ukradenega zaklada. Ob spremljanju rasti Bilba, ki se je spremenil iz lenobneža v junaka, smo tudi mi razmišljali o svoji življenjski poklicanosti in o tem, kako nas Bog vedno spremlja. Seveda niso manjkale delavnice, vodne igre, pohod itd. Preživeli smo čudovit teden in že z navdušenjem zremo proti prihodnjim dogodivščinam.

Oratorij Budanje 2023

Tudi letos bomo budanjski animatorji v naši župniji organizirali oratorij. Potekal bo od ponedeljka, 10. julija, do petka, 14. julija. Namenjen je otrokom od prvega do osmega razreda osnovne šole. 

Vsak oratorijski dan bomo pričeli ob 9.00 in ga zaključili ob 16.00.

Glavni junak letošnjega oratorija bo hobit Bilbo. Medtem ko Bilbo uživa svoje lenobno in udobno življenje, ga nekega dne preseneti obisk čarodeja Gandalfa in škratov, ki ga povabijo na prav posebno dogodivščino – pomagal jim bo nazaj pridobiti njim ukraden zaklad.

V izvirniku gre za delo legendarnega katoliškega pisca J. R. R. Tolkiena. Bilbova zgodba je zgodba o junakovem popotovanju. Bilbo najprej z odporom sprejme svojo poklicanost, nato pa se preko Božje previdnosti in s pomočjo lastne vztrajnosti gradi v srčnosti in zraste v neslutenega junaka. Tudi mi smo povabljeni, da izstopimo iz cone udobja in se napotimo na pustolovščino svoje poklicanosti. Od tu izvira geslo letošnjega oratorija “Stopi na pot!”.

Prijava na oratorij

Prispevek za udeležbo znaša 20 € za prvega otroka iz družine in 15 € za vsakega naslednjega.

Prijavite se lahko do 25. junija 2023.

Za več informacij lahko pišete na budanje@katoliskegamladina.si.