Katoliška mladina

Oratorij Godovič 2022

Oratorij je namenjen otrokom župnije Godovič in okoliških krajev, starim 5 do 14 let. Oratorijski teden 2021 smo izvajali v tednu od 22. do 21. avgusta.

Oratorijski dan smo pričeli ob 9. uri z bansi, glasno himno in dvigom zastave. Tekom dne smo si ogledali oratorijsko dramsko igro, se vključili v kateheze, kjer smo spoznali oratorijske vrednote in simbole. Poleg različnih delavnic in iger nismo pozabili na petje in molitev, za katero se vsi otroci in animatorji zberemo v cerkvi. Dan smo zaključili s himno in spustom zastave ob 16. uri. Vzdušje smo si popestrili z vodnimi igrami ter nočnim oratorijem za starejšo triado. Teden je bil pester, poln druženja, povezovanja, molitve, veselja, zabave, ustvarjalnosti, prijateljstev, spoznanj, iskrenih nasmehov in še bi lahko naštevali. Oratorijski teden smo zaključili skupaj s starši, s sveto mašo v zahvalo za dobro in zaključkom.

Osrednji oratorijski lik letošnjega oratorija je Ignacij Lojolski, pogumen vitez, ki mu je poškodba noge popolnoma spremenila življenje. Ko je ozdravel, se je namesto za svojo slavo odločil »za Božjo slavo« in tako začel slediti Jezusu. Vse nas vabi, da se mu na njegovi poti pridružimo tudi mi. 

Animatorji vas z velikim srcem pričakujemo!