Katoliška mladina

Oratorij Godovič 2023

Oratorij je namenjen otrokom župnije Godovič-Zavratec in okoliških krajev, starim 5 do 14 let. Oratorijski teden 2023 bomo izvajali v tednu od 21. do 26. avgusta.

Letošnja zgodba Hobita spremlja preprostega hobita Bilba, ki si želi le mirnega življenja v svoji duplini. Na povabilo čarodeja Gandalfa se pridruži veliki pustolovščini druščine škratov. Skupaj bodo poskušali iz krempljev strašnega zmaja osvoboditi škratji zaklad, ki jim ga je ukradel zmaj, ko je uničil njihovo podzemno mesto v Samotni gori. Da bodo do prišli tja, bodo morali premagati še številne ovire in težave.

Oratorijski dan pričnemo ob 9. uri z bansi, glasno himno in dvigom zastave. Tekom dne si ogledamo oratorijsko dramsko igro, se vključimo v kateheze, kjer spoznamo oratorijske vrednote in simbole. Poleg različnih delavnic in iger nismo pozabili na petje in molitev, za katero se vsi otroci in animatorji zberemo v cerkvi. Dan zaključimo s himno in spustom zastave ob 16. uri. Vzdušje si popestrimo z vodnimi igrami ter nočnim oratorijem za starejšo triado. 

Oratorijski teden je poln druženja, povezovanja, molitve, veselja, zabave, ustvarjalnosti, prijateljstev, spoznanj, iskrenih nasmehov in še bi lahko naštevali. Teden zaključimo skupaj s starši z zahvalno sveto mašo in zaključnim programom.

Animatorji vas z velikim srcem pričakujemo!