Katoliška mladina

Oratorij Planina 2020 - ODPOVEDAN

Voditelji smo se zaradi situacije v zvezi s korona virusom in držanjem vseh ukrepov za zdravje udeležencev oratorija odločili, da oratorij letos odpovemo. Plačane prispevke bomo vrnili. Navodila za vračilo prejmete po elektronski pošti.

Hvala za razumevanja.

Animatorji iz župnij Planina, Šmarje in Gaberje bomo od ponedeljka, 17. avgusta, do petka, 21. avgusta organizirali oratorij na Planini. Za to smo se odločili, ker želimo v teh negotovih časih otrokom ponuditi kvalitetno preživet čas. Pri organizaciji oratorija bomo upoštevali vse potrebne ukrepe.

Na oratorij so vabljeni otroci s končanim prvim razredom osnovne šole.

Oratorij poteka vsak dan, od 8.00 do 16.00. Omogočamo tudi jutranje varstvo od 7.30 dalje. Na oratoriju skupaj bansamo, si ogledamo zgodbo, imamo različne delavnice, kateheze in igre. Ostane nam tudi nekaj prostega časa. V primeru lepega vremena se bomo v četrtek odpravili na pohod do Gaberji, tam bomo imeli sveto mašo, na katero ste vabljeni tudi starši. Otroci lahko četrtek popoldne preživijo v družbi animatorjev. Skupaj se bomo vrnili na Planino in se družili ob tabornem ognju do 22.00. Ostali starši lahko svoje otroke prevzamete v Gaberjah ob 16.00.

Glavni lik letošnjega oratorija je kraljica Estera.

Podrobnejše informacije o oratoriju še sledijo, prejeli jih boste na vaš elektronski naslov.

CENA: prispevek za enega otroka je 30 EUR, vsak naslednji otrok v družini plača 5 EUR manj. Četrti otrok iz posamezne družine se lahko Oratorija udeleži brezplačno. Prispevek se poravna preko našega transakcijskega računa. Navodila in predračun boste starši prejeli na mail ali po pošti. V ceno so vključeni: material za izvedbo programa, kosilo, malica in kape, ki jih bodo otroci dobili prvi dan oratorija. Delo animatorjev je prostovoljno.

Letošnji oratorij bo zaradi koronavirusa potekal precej drugače kot prejšnji oratoriji. V prvi vrsti nam je animatorjem pomembno dobro vaših otrok. Celoten seznam ukrepov, ki smo jih zaradi tega v skladu s smernicami Oratorija Slovenija sprejeli, Vam bomo posredovali po mailu. Nekateri osnovni ukrepi, ki se jih bo potrebno držati so našteti spodaj:

  • Otroci naj s seboj nosijo zaščitne maske, da si jih bodo nadeli v primeru, ko ne bo mogoče zagotavljati ustrezne fizične razdalje.
  • Vsak izmed staršev bo na dan oratorija podpisal izjavo o zdravju vašega otroka in o spoštovanju ukrepov.
  • Otrokom iz rizične skupine udeležbo na oratoriju odsvetujemo. Več o tem, kdo od otrok spada v rizično skupino, si preberite tukaj: POVEZAVA
  • Starši dnevno merite telesno temperaturo otrok pred prihodom na oratorij.
  • Starši v avtomobilu pripeljite samo svoje otroke.
  • Otroci naj se v času trajanja oratorijskega tedna izogibajo stikov s starejšimi .