Katoliška mladina

SEEK konferenca

KAJ JE SEEK KONFERENCA?

SEEK24 je petdnevna katoliška konferenca, ki jo organizira FOCUS (Združenje katoliških univerzitetnih študentov), in je namenjena srečanju z Jezusom Kristusom in poglabljanju odnosa z Njim in Njegovo Cerkvijo. SEEK ponuja govore znanih govornikov, zabavne dogodke in še mnogo več.

KAJ JE FOCUS?

FOCUS – Združenje katoliških univerzitetnih študentov usposablja in pošilja misijonarje, med katerimi je veliko takih, ki so sami pred kratkim končali študij, da bi se približali študentom, z njimi delili življenje, jih povabili v odnos z Jezusom Kristusom in njegovo Cerkvijo, ter jih usposobili, da isto pot prehodijo z drugimi. Kot odgovor na poziv papeža Janeza Pavla II. k “novi evangelizaciji” je FOCUS leta 1998 ustanovil Curtis Martin na benediktinskem kolidžu v Atchisonu v Kansasu. Od takrat je FOCUS zrasel z dveh misijonarjev na enem kampusu na skoraj 500 misijonarjev, ki služijo na več kot 100 kampusih po vsej državi. V zadnjih letih se je FOCUS razširil tudi v Evropo.

KAJ LAHKO PRIČAKUJEŠ?

Molitev

Odmakni se od motečih dejavnikov svoj čas nameni molitvi, adoraciji, Svetemu pismu in zakramentom.

Druženje. 

Deli izkušnjo vere s svojimi vrstniki in se poglobi v teme, ki so zares pomembne.

Navdih. 

Izberi teme, ki te nagovorijo. Znani govorniki in te bodo spodbudili, da poiščeš, h komu te Kristus kliče.

Zabava.

Koncerti, stojnice in cela množica novih obrazov, ki imajo vsi isti cilj.

KDAJ, KJE, KDO, KAKO?

SEEK25 bo potekal v Salt Lake Cityju v Utahu od srede, 1. januarja, do nedelje, 5. januarja 2025. Zbrati želimo okoli 10 ljudi, ki bi se odpravili čez ocean na konferenco, kjer bodo skupaj z 20.000 mladimi slavili Boga in poglobili osebno vero.

Okviren datum te odprave je 27. 12. do 5. 1. Stroške celotne odprave trenutno ocenjujemo na približno 2000€.

Spodaj najdeš link do obrazca, kjer se lahko prijaviš na informativno srečanje, ki bo 20. februarja 2024 na Kani. S prijavo na to srečanje izkažeš zanimanje za odpravo. Po prijavi te bomo kontaktirali in ti podali več informacij o srečanju.