Katoliška mladina

Mladinska skupina

Bi želeli v vaši župniji vzpostaviti mladinsko skupino in ne veste, kje začeti? O čem se sploh pogovarjati? Na kakšen način temo predstaviti mladim? 

Že imate mladinsko skupino in bi želeli mladim ponuditi nekaj novega, drugačnega, na način, ki bo mladim blizu, da bi jih res vodili h Kristusu? 

Berite dalje …

Kaj, od koga, za koga?

Na Katoliški mladini vam v sodelovanju z ameriško katoliško organizacijo LifeTeen ponujamo program za mladinske skupine. Program je danes razširjen že v več kot 30 državah po svetu. V prvi vrsti je namenjen najstnikom v starostni skupini 14 do 18 let, primeren pa je tudi za nekoliko starejše.  

Temelja, na katerih se gradi, sta evharistija in Marija. Cilj je mlade in njihove družine voditi h Kristusu. 

Metoda dela

Program je zastavljen tako, da ga vodi jedrna ekipa. Sestavljajo jo najmanj trije odrasli oz. študenti iz župnije. To so ljudje, ki so zgled hoje za Kristusom. 

Program je sestavljen in treh vrst srečanj: tematski večeri, družabni večeri in problemski večeri.

Leto je razdeljeno na tri semestre. Vsak januar, maj in september je objavljen nov sklop srečanj (načrt srečanj, izročki, dodatno gradivo …).

V lanskem letu so bile teme naslednje: 10 zapovedi, Duhovne tradicije, Blagri, Post, Zakramenti, Poklicanost. 

Tukaj smo za vas.

Ker se na Katoliški mladini zavedamo, da to ni tek na kratke proge, imamo za vas pripravljen načrt.

Pred samim začetkom izvajanja programa v mladinski skupini, je prvo leto namenjeno formaciji jedrne ekipe (spoznavanje, spremljanje, usposabljanje in duhovna rast članov jedrne skupine).

V nadaljevalnih letih vam bo Katoliška mladina še naprej nudila oporo pri izvajanju programa na župniji.

Povezovanje ...

Pri Katoliški mladini skrbimo tudi za povezovanje med župnijami. Med letom organiziramo najmanj tri skupna srečanja: dva tematska večera (Issue Night) in skupni zaključni piknik.

Naslednji tematski večer bo 9. marca 2024.

Spodaj si lahko ogledate posnetek tematskega večera, ki smo ga v online obliki organizirali v letu 2021.

Vprašaj nas

Če bi želeli, vam lahko program predstavimo tudi na vaši župniji. Za več informacij nam pišite na emanuel@katoliskamladina.si.

Usposabljanje v Španiji

Life Teen med 1. – 3. marca 2024 v Španiji pripravlja evropsko usposabljanje. Namenjeno je vsem, ki delamo v mladinski pastorali. Kaj pričakovati? Srečal se boš z 350+ kateheti, duhovniki in redovniki iz vse evrope, kjer se boš skupaj z njimi udeležil praktičnih delavnic, navdihujočih predstavitev usmerjenih v to, da bi čimbolje služili najstnikom na naših župnijah. Izmenjali boste izkušnje in doživeli močne trenutke molitve. Predvsem pa tudi to, da bi se ponovno zaljubili v Gospoda, ki  vas vztrajno kliče. To bo srečanje z Bogom, ki bo pustilo pečat.

Okvirna cena s prevozom: 350 €

Prijave zbiramo do 20. novembra 2023.